• vervolg_stnd
  Meer info? Mail ons!  
  • Producent van melkkoelsystemen, kelderbiertanks en procestanks
  • Expert in warmtewisseling en opslag van vloeistoffen
  • Ontwerp, productie, installatie en onderhoud
  • Actief in meer dan 50 landen
  • Meer dan 70 jaar ervaring
  • RVS-specialist

Historie: Belangrijke momenten in de geschiedenis van Mueller

In Amerika begonnen Paul Mueller en zijn compagnon Gordon Mann in 1940 met hun verwarmings- en plaatstaalfabriek Mann and Mueller Heating and Sheet Metal Works. De eerste werknemer was Joe White, die later Executive Vice President werd. Nadat Gordon Mann ziek was geworden, kocht Paul Mueller in 1943 zijn aandeel in het bedrijf en werd de bedrijfsnaam veranderd in Paul Mueller Company (PMC).

Mann-MuellerGuys

Kippenplukmachines

In 1944 zetten werden de eerste stappen gezet op het gebied van voedselverwerking. Er werden onder andere kippenplukmachines en pasteurisatiemachines gemaakt. In 1946 werd gestart met activiteiten in Missouri en werd er tegelijkertijd begonnen met melkverwerkingsapparatuur: kaasbakken, cultuurtanks en kaaspersen. De nieuwe productlijn bracht nieuwe bedrijfsactiviteiten met zich mee en vroeg daarom om een nieuw, groter gebouw. De oorspronkelijke locatie had een oppervlakte van 2500 m2 en stond op een terrein van 1,2 ha. In Springfield beschikt PMC nu over 93.000 m2 bedrijfsruimte op iets meer dan 20 ha.

1955: de eerste melkkoeltanks

Meer ruimte betekende meer mogelijkheden voor nieuwe producten. In 1955 resulteerde dit in onze eerste melkkoeltanks. Deze EmBee melkkoeltanks werden gemaakt voor Meyer-Blanke. De melkkoeltank van Paul Mueller Company heeft een belangrijke rol gespeeld bij het succes en de groei van het bedrijf. Dankzij de inzet en de talenten van de werknemers wordt Mueller wereldwijd erkend als producent van de hoogste kwaliteit melkkoelapparatuur en opslagsystemen in de sector. Omdat goed nooit goed genoeg is, wordt doorgegaan met de ontwikkeling van apparatuur voor de melkveehouderij, waarbij het rendement voor de boer de leidende factor is. Met meer dan 72.000 melkkoeltanks in ongeveer 125 landen heeft PMC zeker een steentje bijgedragen aan gezonde tanden en botten in de hele wereld.

De jaren '60: bier en wijn

In 1960 werd gestopt met het in opdracht uitvoeren van verwarmings- en plaatstaalfabricage. In plaats daarvan richtte PMC zich op het produceren van voedselverwerkingsapparatuur. In 1961 ontvingen wij de ASME® certificering voor de bouw van drukvaten. Dit was een belangrijke stap in onze ontwikkeling als vooraanstaande producent van rvs procesapparatuur. In 1964 werd begonnen in de VS met het maken van apparatuur voor het gisten en houdbaar maken van bier. Een jaar later begonnen werd gestart met het bouwen van wijntanks. Sinds die tijd hebben de fraai uitziende tanks hun weg gevonden naar wijnmakerijen in Mexico, Japan en de VS. 

De jaren ’80 en ‘90

Ook in de decennia die volgden heeft PMC zich verder ontwikkeld. Zo werd in 1998 Mueller Field Operations, Inc. opgericht, waarmee meegedongen kan worden naar grotere contracten waarbij fabricage op locatie van tanks en andere apparatuur nodig is. Om de producten effectief op de markt te brengen in China, heeft PMC in 1999 de CSQL (China Safety Quality License) aangevraagd en toegekend gekregen.

Mueller B.V.

In de loop der jaren heeft Paul Mueller Company zich ontwikkeld van klein fabricagebedrijf tot wereldwijd opererend specialist in procesoplossingen. In 2008 werd SSP Lichtenvoorde BV in Nederland – dat al lange tijd licentiehouder was – overgenomen door Paul Mueller Company. Zo ontstond Mueller B.V., dat bestaat uit Mueller Manufacturing in Lichtenvoorde, Mueller Services in Wesepe en Mueller in Assen (hoofdkantoor).

Contact

Mueller
Noordgang 14
7141 JP Groenlo
Tel. algemeen: 088-683 0000
Tel. Servicedesk: 088-683 0010
E: info@paulmueller.com